Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění 2023

article preview

Od 9. do 13. července probíhalo prázdninové soustředění našich mladých hasičů. Jako základna nám opět sloužila klubovna na svazarmu. 12 dětí i s vedoucími se vypravilo na cestu za pokladem. Plnili jsme úkoly, soutěžili a učili se nové věci. Umíte třeba rozdělat oheň bez použití papíru a pouze se třemi zápalkami, abyste si mohli opéct špekáček? Ne každému se to podařilo, ale všechno chce cvik a trénink. A opečené buřty samozřejmě byly.
Pravidelně také s dětmi vyrážíme na celodenní výlet. Tentokrát jsme jeli navštívit naše “kolegy” hasiče v JE Temelín. Zjistili jsme, že používají při své práci spoustu vychytávek, které my třeba běžně nepotřebujeme. Podívali jsem se také přímo do prostor jaderné elektrárny, i když “jen” prostřednictvím virtuálních brýlí. Jinak bychom se rozhodně nemohli podívat třeba do chladící věže nebo vidět elektrárnu z výšky. Myslím, že i pro ty nejmenší to byl zajímavý zážitek. Jo, a průvodce se jmenoval Adam :-).
Aby zážitků nebylo málo, pokračovali jsme v cestě a v Týně nad Vltavou se projeli na lodi k soutoku Vltavy a Lužnice. Nakonec jsme v Bechyni navštívili naše nejstarší hasičské muzeum. Bylo poměrně velké teplo, ale děti to statečně zvládly, ale zpáteční cestu téměř všechny prospaly.
Závěr soustředění patřil celkovému vyhodnocení a samozřejmě rozdělení nalezeného pokladu. Rodičům jsme ukázali, co všechno jsme se naučili nebo si zopakovali (třeba ze vzduchovky střílíme pravidelně) a pak jsme se rozešli do svých domovů, abychom si řádně všichni odpočinuli. A od září se zase budeme těšit na pravidelné schůzky.
Sluší se poděkovat vedoucím za čas, který dětem věnovali, ale také rodičům, že se nebáli nám je svěřit. A samozřejmě také za materiální i finanční podporu panu Janu Morongovi a Obci Benešov nad Černou. Děkujeme.

Fotografie ze soustředění si můžete prohlédnout na https://sdhbnc.estranky.cz/                                                                                                                                                                                                Mladí hasiči SDH Benešov nad Černou

 

Náhledy fotografií ze složky Soustředění 2023